TRYK HER
">
Hamata - Egypten


Egypten er, som de fleste nok ved, et af de bedste steder i verden og dykke, ikke alene fordi vandet er krystal klar og dejlig varmt, men også fordi rødehavet er fyldt med liv og utrolig koral-formationer.

De mest kendte steder er nok hurghada og sharm el sheihk, der også er nogen af de mest besøgte dykkerlokationer i verden. Hver dag dykker tusindvis af dykkere, lige fra begyndere til eksperter inden for tekninsk dykning.

Både Sharm og Hurghada er blevet alt for kommercielle og det minder nærmest om et samlebånd når bådene sejler ud og kaster dykkerne i på de forskellige rev.

Egypten byder dog på mere end blot disse to meget overrendte steder, og skal man virkelig opleve farvestrålende rev med så meget liv at det slet ikke er til og begribe skal man længere syd på.

Marsa Alam er for de fleste også ved og blive et begreb og er kendt for at byde på de absolut bedste rev at dykke på, dog er der endnu længere syd på endnu flere spændende rev og inden for de nærmeste år vil byen Hamata nok blive lige så kendt et begreb som Marsa Alam.

Efter at have tilbragt 2 dage i Hamata kan jeg dog kun håbe at det ikke vil blive samme touristfælde som Sharm og Hurghada og at revne vil blive ødelagt at massebesøg.
Hamata er stadig ret så uberørt og har et væld af liv på sine rev der overvælder enhver, Der er begrænset antal både der sejler ud fra den nye marine, så bådene ankre ikke ovenpå hinanden på de forskellige rev.

Jeg fik fornøjelsen af og besøg de følgende 4 rev : Abu Galawa Big, Abu Galawa, Lahami South og Lahami North. Disse 4 rev bød på storslåethed jeg ikke har oplevet i hverken Sharm eller Hurgahada, og der var noget for enhver smag.
Der var mulighed for at få dykket på et lille vrag, vi fik set delfiner, koraller med farver ud over det sædvanlige og koral-labyrinter man kom ind i via huller i revet.
Ud over disse 4 utrolig smukke rev, er Hamata fyldt med andre gode steder og både vand og luft har helårligt en højere temperatur, så det er et perfekt sted og tage hen i vintertiden. Mit besøg var i starten af November og der lå vandtemperaturen på mellem 28 og 29 i overfladen. Lufttemperaturen er endnu højere.

Hamata er ikke rigtig kommet på kortet endnu, men det er absolut et sted der er værd at overveje. De første hoteller er kommet der og man kan flyve til Marsa Alam lufthavn, for så at blive køre en times tid længere syd på.

TRYK HER