Link til Google Maps">
Nyborg Ydermolen / Knudshoved ( til højre for Storebæltsbroen )


Med forventning om et godt dyk med god sigt skal man for at komme ud på ydermolen lige snige sig forbi ved Falck kursus center og kan så køre helt ud og parkere på molen. Her har man nu mulighed for at parkere så man ikke skal gå mere end et par skridt for at komme i vandet.

Det er en go ide at køre helt ud på spidsen af molen, da der inde fra stranden er næsten et par hundrede meter og svømme, inden man rammer noget fornuftig dybde.

Molen består af enorme sten der er begroet med masser af alger tang og andet spændenden. Der er masser af flotte farver der rigtig kan ses på den lave dybde. Dybden går fra en 3 - 8 meter jo længere man kommer ud mod spidsen af molen.

Molen er gemmesteder for enorme stimmer af alt slags yngel og der er liv som man sjældent ser det. Stimmerne kan til tider give en fornemmelsen af og svømme gennem en levende tunnel.

Strømmen er ikke voldsom på stedet og holder man sig til væggen mærker man ikke det store.

Vandet har tendens til og være rigtig fantastisk klart, og bunden er den fineste sandbund, der til dels også er skyld i den gode sigt, der er ikke rigtig nogle sedimenter der kan hvirles op og dermed vil sigten næsten altid med sikkerhed være fornuftig.

Tilkørslen forgår af den sidste afkørsel inden man kører på broen ( første afkørsel efter broen hvis man kommer fra sjælland ) Drej af til højre på Slipshavnsvej og følg den til du kommer til et y split - her følger du vejen til venstre og kommer ind på fyrvej. Følg den til du kommer til Falcks kursus center og kør gennem deres gårdsplads. Du kommer nu ind i et stykke skov og kan så bare fortsætte helt ud på selv molen.

Link til Google Maps