Link til Google Maps">
Nyborg Vesterhavn ( Under husene )


Nyborg er et sted der byder på fantastiske dykker steder og et sted der nok ikke lige umiddelbart ville lyde som et fedt sted, men alt i alt overrasker enormt er Vesterhavnen, under de store huse der står halvejs bygget på søjler ude i havnen.

Man kan med rette sige at de mennesker der lever der har noget fantastisk vand i kælderen.

Der er mulighed for at parkere ude på havnen på en af de mange små parkeringspladser, og så er det bare med og vælge en af husene.

Sigten har det med og være go og det at dykke rundt blandt de store beton søjler giver en utrolig oplevelse. Man føler sig nærmest som i en hule, husene giver fornemmelsen af og være lukket lidt inde, uden virkelig og være det.

Der svømmer et stort udbud af liv rundt under husene, personligt så vi store ål, der var tæt på meter mærket, en kæmpe havørrede, store mængder yngel, havkarusser og og og.... Der er altid noget liv og kigge på og svømmer man langs med selv havnekajen der går ned på en 5-7 meter så gemmer der sig liv overalt.

Tilkørslen kan være noget svært og beskrive, der er derfor et link til Google maps, i bunde, her kan man hente kørselsvejledning.

Nyborg Vesterhavn er en lokation der er nem og dykke på, der er ikke nogen strøm inde i havnen og vandet er normalt relativ klart. Bunden er noget mudret og få berøringer betyder vand der minder om ærtesuppe, det er derfor en go ide og holde sig en 1,5 - 2 meter over bunden. Derved oplever man også dykket på en hel anden måde og man svæver rundt mellem de store søjler, som var man vægtløs.

Vandet er som allerede nævnt ikke særlig dybt, inde mellem søjlerne er det svært og finde mere end 7 - 8 meter, dog skal man passe på ved overfladen, der kan være en livlig trafik af skibe. Så sæt et dykkerflag og brug dekobøjer når i stiger op.

Nyborg Vesterhavn under husene byder på liv og god sigt, perfekt til og filme eller tage billeder. Man kan ydermere svømme en tur ud omkring en lille stenmole hvor bunden ændres en del og livet går mere over i krabber og yngel.

Link til Google Maps