Flydedokken ved Sønderborg


Ud for Sønderborg Sportsdykker klub et par hundrede meter fra den enorme Alssundbro ligger der på bunden en sunken flydedok på en 12 - 18 meter. Flydedokken kræver ikke den store erfaring da den ligger på den lave dybde, men strømmen gennem Alssund kan være lumsk og det er ikke en dårlig ide og have en smule erfaring med det eller dykke sammen med en der kender steder.

For at komme ud til flydedokken er det nemmest og springe i vandet lige ud for Dykkerklubben, hvorfra man så svømmer efter kompaskurs 270. Inden længe dukker de første rester af flydedokken op. De store metalbjælker stikker op til flere meter op fra havbunden og der store rum og fordybninger man kan udforske. De lukkede rum bør man dog holde sig fra, da flydedokken ikke er i den absolut bedste stand mere.

Flydedokken er relativ stor og bevæger sig et godt stykke ud i midten af sundet, så opstigninger skal man holde sig fra da der er en del trafik på vandet. Flydedokken har desuden den kedelig egenskab at den kan forvirre dit kompas og dermed give lidt forvirring når man skal tilbage til kysten, det er derfor en go ide og have styr på vejen tilbage helt fra starten.

Flydedokken ligger inden for Sønderborg Havneområde så det er forbudt at dykke der uden og have snakket med havnefodgen. Det bedste er og tage kontakt til Sønderborg Sportsdykkerklub og forhøre sig hvordan man kan komme ud og dykke der.

Alt i alt er flydedokken er spændende vrag og svømme en tur på, der er nok og opleve og sigt/lys kan være ret gode.

For at finde Sønderborg Sportsdykker klub følg linket herunder til Google Maps

Link til Google Maps