Dykning - Oplevelser

  Forrige Side Her ser du fra 6 til 9 ud af 9 Oplevelser

Første dyk med tørdragt i havet

Efter at have prøvet at være i svømmehallen med min tørdragt et par gange kom turen nu til fjorden. Og hvad kunne være mere optimal end og prøve det på en dag hvor det var pænt koldt !! Vandet lå på 2 grader men var så til gengæld dejlig klart ( ihvertfald efter danske forhold ).
Fik mig pakket godt ind i varmt tøj og tørdragt, hvorefter jeg sprang i baljen. Det skar lidt i ansigtet det første minuts tid og det var jo ikke just varmt, MEN dragten er nu blevet min nye bedste ven.

Må dog konkludere at man skal huske rigelig med bly i forhold til svømmehal eller våddragt.

Første dyk med tørdragt

Ja et par gutter fra klubben fandt lige et godt tilbud på nogle brugte tørdragte online. Vi fik derfor nogle stykker bestilt hjem og så skulle de jo lige testes i svømmehallen.

Vi havde alle hørt om hvor svært det var og bruge en tørdragt, og at man skulle have instruktør på for lige at få en introduktion til hvordan man skal begå sig i den.... Ja jeg ved ikke lige hvordan og hvorledes, men må sige at jeg syntes ( forudsat man er en smule motorisk begavet ) den er nem nok og begå sig i. Man skal selvfølgelig lige tænke lidt over hvordan ens position i vandet er, men selv HVIS man skulle få benene op af, så skal der blot et par velovervejede bevægelser til og at komme på rette køl igen.

Alt i alt var det dog en positiv oplevelse og det var ikke mindst en lidt sjov fornemmelse og være under vand, men stadig være tør :-)

Konklusion : Tørdragt er en genial opfindelse.

Turen går til Egypten

Ja så havde jeg jo fået mit certifikat og fået mine dyk i Flensborg Fjord, så nu skulle der sku ske lidt mere og det bedtød at jeg jo så var nød til og bestille en dykkerrejse.

Poul og Mig blev så enig om at det skulle være Sharm El Sheik i Egypten, så afsted gik turen.

Så den 7. December kl 10 om morgenen stod jeg så i fuld montur, klar til at springe i vandet første gang fra en båd. Spændende var det og ned i det klare blå vand gik det. Endnu engang tænkte jeg bare.. DAMN hvorfor har du ventet så længe med det her, JA hvorfor egentlig hehe.

Vi svømmede rundt og kiggede på alle de farverige fisk ( se galleriet ), og der var fisk OVERALT. En oplevelse der virkelig gjorde indtryk.
Så vi fik os i alt 10 dyk over 5 dage og det vare mere end bare spændende. Ikke alle der har været så tæt på en 3 meter moræne at man kunne kysse den på næsen ( det er så ikke at anbefale ).

Heller ikke at glemme da vi hoppede i ud for Ras Mohammed hvor der var 800 meter ned til bunden, jeg skal hilse og sige man virkelig får fornemmelsen af at kunne flyve når man hænger og det dybe blå og bunden bare forsvinder ned i dybet under en :-)

konklusion : Egypten vi kommer igen

Første tur i fjorden

Første gang jeg skulle ud og dykke må siges at være den gang der har gjort størst indtryk på mig, hvad jo heller ikke er så mærkeligt.

Det var en halv kold dag, 13 grader luft og 12 grader koldt vand, MEN med den rigtige dragt betyder det jo ikke det helt store og det var så heller ikke første gang jeg skulle i så koldt vand, men første gang jeg skulle en etage dybere.
Så trasker altså ud i vandet og tager det sidste udstyr på og dykker under.

Så svømmer vi udaf og væk fra stranden og man kan ane at bunden skråner langsom ned af lige indtil vi kommer en 100 meter ud og er på en 3 meters dybde. Her går det så nedaf og vi tjekker lige alt og fortsætter.

Nede på 11 meter kigger jeg opad, men hay, vi er jo ikke sydpå, så overfladen er ikke at se :-) en lidt skummel fornemmelse men på en måde oss ret fedt. Hernede befinder vi os så en 40 min og laver lidt øvelser og så ellers tilbage til stranden.

Konklusionen var, JEP du har sku valgt den rigtige hobby :-)


  Forrige Side Her ser du fra 6 til 9 ud af 9 Oplevelser